Untitled
23 jan 2014
week 112: 16 t/m 22 januari

We hebben op 16 januari de eendjes gevoerd. Het was maar een kleine wandeling, maar het was de eerste keer dat Bas zonder luier naar buiten ging en ik wil voordat ik bijvoorbeeld naar de winkel ga wandelen wat zekerder weten dat Bas het vol kan houden zonder dat hij onderweg naar de wc moet. Toen we thuis waren, hebben we gekleid. Voor zijn middagdutje heb ik terwijl Bas op de pot zat zijn tanden gepoetst, een verhaaltje voorgelezen en hem proberen te overtuigen dat hij gerust kan gaan slapen, dat zijn buikje leeg was en dat hij wakker wordt als er een nieuw plasje is. Hij is goed gaan slapen. Tante Maartje en Eline kwamen ’s middags op bezoek. Eline en Bas hebben fijn gespeeld. Toen Bas al ruim een uur nadat hij wakker werd nog steeds niet op het potje had gezeten en ik bang was voor een natte broek, vroeg ik hem of ik het potje in de keuken moest zetten. Dat wilde hij wel en toen ging hij wel op de pot. Waarom weet ik niet, want toen hij zat te plassen, riep hij dat Eline moest komen kijken. ’s Avonds was het weer erg lastig om Bas in bed te krijgen. Mark is een hele tijd met Bas bezig geweest. Hij bleef steeds roepen dat hij op de pot moest, maar als hij er dan op zat, zat hij zijn best te kletsen en rond te kijken, maar kwam er niets. Toen het al 21.30 uur was, hebben we hem dan toch in slaap laten huilen. ’s Nachts is Bas wakker geworden en heeft hij op de pot geplast.
Op 17 januari hebben we gekleid. ’s Middags zijn we bij Lieke, Julian en Sophie op bezoek geweest; ons eerste bezoekje sinds de zindelijkheidstraining. Ik had Bas zijn potje meegenomen en was erg benieuwd hoe hij het zou doen als we niet thuis zijn. Bas en Julian hebben samen gespeeld en na een tijdje kwam Bas zeggen dat hij op het potje moest. Ik was zó trots op hem! Vandaag heeft Bas voor de eerste keer helemaal geen ongelukjes gehad! Julian had Bas omgeduwd. Hij viel op zijn billen op de grond; dan is het een nadeel om zindelijk te zijn, zo’n luier valt wat zachter ;-).
Mark moest van Bas op 18 januari in Bas zijn bed gaan liggen. Hij had een muziekje voor hem aan gezet en Mark moest gaan slapen. ’s Middags hebben we met zijn vieren een stukje gewandeld. Ook vandaag heeft Bas geen ongelukjes gehad. Bas heeft de hele nacht doorgeslapen en ’s ochtends was zijn luierbroekje droog!
Op 19 januari moest Mark ’s middags weg. Ik ben met Bas en Laura naar opa en oma Van Aerle geweest. Bas heeft fijn gespeeld. Ook bij opa en oma heeft Bas op de pot gezeten. Toen we bijna thuis waren, zei Bas dat hij moest poepen. Ik heb zo snel ik kon de pot uitgepakt, Bas uit de auto gehaald en hem op de pot gezet… en toen zei hij dat hij toch niet hoefde. Toen ik Laura ging verschonen, moest Bas plassen en net voordat ik Laura ging voeden ook nog een keer. Toen ik Laura in bed ging leggen, moest hij blijkbaar alwéér. Ik kwam beneden en toen had Bas de ene pijp van zijn boxershort helemaal opgestroept omhoog zitten en de andere hing op half elf; hij had zelf zijn broek omlaag gedaan, op het potje geplast en een poging gedaan om zijn broek weer omhoog te krijgen ;-).
Ook op 20 januari was Bas zijn luierbroekje nog droog. ’s Morgens hebben we in de tuin gespeeld. Bas wilde in de zandbak, maar het zand was nat en koud. Toen is hij toch maar met de bal gaan spelen, ging naar de vissen kijken en heeft met stoepkrijt getekend. Hij zei dat hij naar de wc moest. Toen ik vroeg of hij op het potje moest, zei hij: “nee, grote wc”. En zo zit ons kereltje, waarmee ik een week geleden begonnen ben met zindelijkheidstraining, nu met de wc-verkleiner op de grote wc! TROTS ! Toen ik Bas in bed legde voor zijn middagdutje, was hij op zijn kamer en hoorde ik hem zijn muziekje aanzetten en zeggen: “ik kom ook zo aan”. Hij kwam op de badkamer en zei met zijn vingertje voor zijn mond: “ssst mama, Koetje slaapt” ;-). Toen hij wakker werd middagdutje was hij voor de eerste keer zelf zijn bed uit gekomen en stond hij bij de deur te wachten. ’s Avonds is opa Van Mierlo op bezoek geweest.
We zijn op 21 januari Bas, Laura en ik weer even in de tuin geweest. Bas heeft gekrijt en met de bal gespeeld. Hij stapelt steeds vaker zijn auto’s op elkaar; dan rijdt hij rond met een grote auto, de politieauto op het dak en daarbovenop ook nog een auto. Bas was tegen de stoel gevallen en moest hard huilen. Laura zat in haar kinderstoel en terwijl Bas aan het huilen was, moest ze niezen. Bas zei: “au-au-mijn-hoofd-gestoten-zondheid-Laura-au-au-mijn-hoofd!” ’s Middags heeft hij een ongelukje gehad, waar ik me heel schuldig over voel. Hij wilde in de tuin spelen. Ik zei dat ik Laura moest halen en dat hij dan even niet naar de wc kon. Ik vroeg hem of hij eerst naar de wc moest en hij zei “nee”. Ik vroeg of zijn buikje leeg was en hij zei “ja”. (Ik heb hem toen niet op de wc gezet, want dat werkt niet bij Bas; als hij zegt dat hij niet hoeft en hem toch dwingt, dan wordt hij boos). Hij ging alvast buiten spelen en ik ging Laura halen. Toen ik beneden kwam, stond hij bij de achterdeur te huilen; hij had in zijn broek geplast. Hij huilde dat hij nu geen sticker kreeg. Wel raar, want als hij wel op de wc plast en ik vergeet zijn sticker, dan vraagt hij er zelf niet om en soms als ik hem een sticker geef voor op zijn beloningsvel, dan zegt hij dat ik hem er zelf maar op moet plakken.
Bas huilde op 22 januari ’s ochtends vroeg. Mark had hem op de wc gezet, maar hij wilde niet. Zijn luierbroekje was toen al dikker, dus waarschijnlijk was hij te laat wakker geworden om naar de wc te gaan (de voorgaande nachten heeft hij ook ’s nachts op het potje geplast of werd hij ’s ochtends wakker zonder dat hij ’s nachts had hoeven plassen). Hij heeft nog even geslapen en wilde toen hij weer wakker werd ook niet naar de wc. Toen ik met hem op de badkamer was, stond hij naast de wc naar beneden te kijken en zei doodleuk dat hij in zijn broek stond te plassen! Gelukkig ging het de rest van de dag beter, al was het moeizamer dan de voorgaande week. Hij zei steeds dat hij in zijn broek plaste, maar als ik hem dan op de wc zette, zaten er maar een paar druppeltjes in zijn broek en de rest deed hij op de wc. ’s Morgens kwamen opa en oma Van Aerle op bezoek. Bas heeft zijn fotoboek laten zien en was erg enthousiast en erg druk over de foto’s aan het vertellen. Net voordat Bas naar bed moest, is ook oma Van Mierlo even op bezoek geweest. ’s Middags zijn we weer naar de eendjes gewandeld. ’s Avonds hebben we Bas zijn luierbroekje over zijn onderbroek aangedaan. Zo lopen we niet het risico dat zijn bed nat wordt als hij plast, maar voelt hij het zelf wel als hij in zijn broek plast. Eerst dachten we dat het handig was om hem te zeggen dat hij een slaaponderbroek aan krijgt als hij in bed ligt, maar Bas is niet voor de gek te houden. Toen hij gisteren wakker werd, zei ik: “zo, even je slaaponderbroek uit doen, dan krijg je je gewone onderbroek weer aan”, toen zei Bas: “luier uit”. Ik zei dat het geen luier is, maar een slaaponderbroek en toen zei Bas: “luier uit”. ;-). ’s Nachts werd Bas om 03.00 uur wakker. Mark heeft hem op de wc gezet en hij heeft geplast, maar daarna wilde hij niet meer gaan slapen. Hij rende door zijn kamer heen en weer en bleef maar roepen “ik hoeft niet te slapen”. We hebben van alles geprobeerd om hem in bed te krijgen, maar niets lukte. Mark is een tijdje bij Bas in bed gaan liggen en uiteindelijk is hij dan toch nog in slaap gevallen.
Af en toe is Bas erg vervelend als hij op de wc zit. Dan zit hij aan de wc-borstel, trekt het wc-papier van de rol, zet het kraantje van het fonteintje ver open of kleppert steeds de deksel van de wc open en dicht.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative